Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Τοπικά νέφη
2.5 °C 70%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Πολιτισμός - Τουρισμός
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Μεγάλο πλήγμα στα μουσεία λόγω κοροναϊού - Οικονομικές απώλειες και απειλή για «λουκέτο»
Ημερομηνία: 11/6/2020, 20:07 - Εμφανίσεις: 82



Τα μέτρα περιορισμού που επιβλήθηκαν λόγω του κοροναϊού επέφεραν σοβαρό πλήγμα σε μουσεία σε ολόκληρο τον κόσμο και πάνω από 10% εξ αυτών ίσως ποτέ να μην ξαναλειτουργήσουν ενώ άλλα ίσως αναγκαστούν να καθυστερήσουν νέα προγράμματα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πολιτιστικός οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών UNESCO.

Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε μεταξύ σχεδόν 1.600 μουσείων σε 107 χώρες από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) –που έχει έδρα στο Παρίσι και που συνδέεται με την UNESCO– έδειξε ότι σχεδόν όλα τα μουσεία σε όλον τον κόσμο έκλεισαν εξαιτίας της πανδημίας της COVID-19.

Ο κλάδος των ιδιωτικών μουσείων είναι αντιμέτωπος με την πιθανότητα πολλών χρεοκοπιών τους επόμενους μήνες.

Σε αφρικανικές, ασιατικές και αραβικές χώρες, πάνω από ένα τέταρτο των μουσείων φοβούνται ότι ίσως θα πρέπει να κλείσουν για πάντα, σύμφωνα με την έρευνα.

«Μέχρι και η απώλεια ενός μουσείου, ενός πολιτιστικού κέντρου ή ενός θεάτρου θα επηρεάσει την ποικιλομορφία», δήλωσε ο Ερνέστο Οτόνε Ραμίρεζ, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της UNESCO.

Πολλά μεγάλα μουσεία, όπως το Πράδο στη Μαδρίτη, αντλούν πάνω από το 70% των εσόδων τους από τα εισιτήρια που πουλούν στους τουρίστες και η πολύμηνη αναστολή λειτουργίας εξαιτίας της πανδημίας θα μπορούσε να επηρεάσει την οικονομική τους κατάσταση για τα επόμενα χρόνια, δήλωσε ο ίδιος.

Πολλές αναπτυσσόμενες χώρες και αυτές που εξέρχονται από πολέμους θα δουν την πρόοδο που έχει καταγραφεί να πηγαίνει πίσω για πολλά χρόνια, δήλωσε ο Οτόνε Ραμίρεζ, αναφερόμενος στη Σομαλία και άλλες αφρικανικές χώρες, όπου η UNESCO βοηθά τις αρχές της περιοχής να δημιουργήσουν μουσεία.

Στις Φιλιππίνες, την Ινδονησία, το Μαυροβούνιο και το Ιράκ, μεταξύ άλλων, πολλά νέα προγράμματα ανεστάλησαν.

«Θα χρειαστεί χρόνος για να αποκατασταθεί η πρόοδος που είχε σημειωθεί τα τελευταία 20 χρόνια», δήλωσε ο Οτόνε Ραμίρεζ.

Πηγή:
ΑΠΕ - ΜΠΕ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Πολιτισμός - Τουρισμός"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Πολιτισμός - Τουρισμός"
ARTICLES
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη
2.5 °C 70%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies